Vienna ad Zentam servata MDCLXXXXVII
"1697" Borkülönlegesség

"1697" Borkülönlegesség

Wine - Art - History - Taste inspired by history

Az "1697" elnevezésű borkülönlegesség a bor, a művészet és a történelem találkozásának szellemében készült el a szabadkai Dibonis borászat és Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének közös termékeként.

tovább >>>


"1697" Kézműves csokoládé

"1697" Kézműves csokoládé

Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete a Reél Chocolate kézműves manufaktúrával közösen megalkotta a Zentai csata csokoládét – „Taste inspired by history“ három féle ízben. A  tej-, fehér- és étcsokoládé alapon különböző feltétek teszik még izgalmasabbá az édességet, ami egyébként teljes mértékben kézzel készített, minőségi alapanyagok felhasználásával. A csomagoláson pedig megjelentek a küzdő felek vezetői II. Musztafa szultán és Savoyai Jenő herceg, továbbá a hátoldalon a csata rövid története is olvasható.

Reél Chocolate kézműves csokoládékészítő: /http://www.reelchocolate.com/hu/fooldal/


1697 Ajándéktárgyak

1697 Ajándéktárgyak


"1697" kézműves sörkülönlegesség

"1697" kézműves sörkülönlegesség

2018-ban a városnapi ünnepségre készült el az ún. zentai csata sör. Az Arator kézműves söröket gyártó vállalkozás és az Idegenforgalmi Szervezet közösen álmodta meg a 1697 elnevezésű sört. A „csatasör” egy kicsit enyhébb, mandarinosabb, gyümölcsösebb ízvilágú, könnyed New England-i IPA sör.

Arator kézműves sörfőzde:https://www.facebook.com/aratorbrewery/


Zentai marcipán

Zentai marcipán

Marcipán a’la Zenta

A marcipán mandulából és cukorból készített édesség, melyet önmagában és töltelékként is gyakran fogyasztanak. Sokakban a gyermekkor, a családias ünnepségek hangulatát idézi. Ajándékként is szívesen adjuk, hiszen kifejezhetjük vele tiszteletünket, hálánkat, szeretetünket.

A varázslatos édesség története Magyarkanizsán kezdődik, ahol 1897-ben a Longa család megnyitja cukrászdáját, melynek hangulata a francia kávézókét idézi, ízvilágát pedig a bécsi és a budapesti receptek ihletik. A zentai Almási István a szomszédos vaskereskedő boltban dolgozott gyakornokként ahonnan a cukrászdából áradó ínycsiklandozó sütemények illata hamar elcsábította. Szülei tudta nélkül, lopva kezdte elsajátítani a cukrászmesterséget. 

tovább >>>